Gold Bútor - egyedi bútor tervezés, gyártás, beépítés: Munkafolyamatunk

Munkafolyamatunk


1. Kapcsolatfelvétel
Általában az Ügyfél kezdeményezi a megkeresést, mely történhet telefonon ill. e-mail-ben előzetesen érdeklődhet a munkáinkról és az árainkról. Amennyiben úgy döntött, hogy tovább lépjünk egyeztetünk egy időpontot amikor megbeszélhetjük az aktuális projektet.

2. Személyes találkozó a bemutatóteremben – anyagok, szerelvények megtekintése
Bemutatótermünkben személyesen megismerkedhet ügyintézőjével, aki megmutatja Önnek a lehetséges front, munkalap, szerelvény, fogantyú és készülék változatokat. Előzetesen tájékozódhat a megrendelni kívánt bútor költségeiről hozott skicc rajz alapján.

3. Felmérés
Az előzetesen megbeszélt időpontban felkeressük Önt és meghallgatjuk elképzelését, igényeit a készítendő bútorral kapcsolatban. Amennyiben szükséges hasznos és praktikus megoldást ajánlunk szakmai tapasztalataink alapján. Megbeszélésünk fontos része az előzetes anyagválasztás és a megvalósíthatóság folyamatának ismertetése. Ezután következhet az adott helység felmérése ahová a bútort szeretnék.  A helyszín pontos felmérése szükséges a bútorterv és a majdani költségvetés elkészítéséhez.

4. A tervezés
A pontos felmérés és a megbeszéltek alapján bútortervezőnk készíti el a bútor előzetes tervezetét. 3 dimenzióban felépíti az adott helységet, a virtuális térben modellezi a falakat a nyílászárókat és minden olyan adottságot, amely befolyásolja a bútor elhelyezését. Ezután következhet a bútor tervezése elhelyezése a már meglévő térben. A látványterv segítségével pontos képet kaphatunk elképzelésünkről és már a tervezési fázisban elkerülhetjük az esetleges hibákat.
A tervezés utolsó szakaszában színezi a bútorokat az előzetesen kiválasztott anyagok felhasználásával. Így alakul ki a komplett bútor a meglévő helység ábrázolásával rajzolódik ki az összkép.
Ebben a fázisban újabb megbeszélést tartunk, mi az, ami esetlegesen nem tetszik és mi az, amin változtatni szeretnénk. A módosítások után alakul ki bútorunk végleges képe, mikor minden a helyére kerül. Az elfogadott terv méretei alapján készülhet a pontos költségvetés.

5. Költségvetés
A kölcsönösen elfogadott bútorterv alapján készül az árkorrekciózott pontos költségvetés. Mely tartalmazza az építendő bútor összes alkatrészét darabszámát és egységárát. A bútor árát, az anyagköltséget és munkadíjat.

6. Szerződéskötés
A szerződésben rögzítjük a kiválasztott anyagokat, a kivitelezés módját, a fizetés módját, a szállítást valamint a gyártási határidőket.

7. Kivitelezés

Az elkészült tervek alapján rögtön elindítjuk az anyagbeszerzést, hogy asztalos szakembereink mielőbb hozzáfoghassanak a munkához.
Egyedi bútorát az árajánlatban vállalt határidőre elkészítjük.
A  gyártási folyamat az alábbi eljárásrendben történik:
a.    alapanyagok méretre szabása, él zárás, esetenként marás
b.    bútorszerkezet teljes összeépítése
c.    ellenőrzés (minőség ellenőrzése, kiegészítők hiánytalansága)
d.    felkészítés a kiszállításra - helyszíni beépítésre

8. Kész állapot
Amikor bútora szállításra kész, összeszerelt állapotban van, újabb egyeztetésre kerül sok a kiszállítást illetően, illetve ilyenkor megtekinthető. Amennyiben valamilyen okból nem kerül sor a kiszállításra, cégünk tárolja Önnek bútorát.9. Kiszállítás, beszerelés
Munkatársaink beépítik otthonában az elkészült bútort, átadják Önnek a szükséges garanciajegyekkel, használati utasításokkal, és karbantartási útmutatókkal.

10.    Utókövetés, garanciális időszak
A bútor elkészítése után is rendelkezésére állunk. Ha az első néhány napban valamilyen rendellenességet tapasztal, kollégáink kimennek Önhöz, és elvégzik a szükséges korrekciókat.
A garanciális időszakban, de akár azon túl is, bármilyen gond vagy kérdés esetén hívhat minket, és segíteni fogunk megoldani.
Őszintén reméljük, hogy a fenti információkkal sikerült segíteni Önnek abban, hogy bútora kiválasztásakor az igényeinek, pénztárcájának, de legfőképpen használati szokásainak legmegfelelőbb döntést hozza, és így az abban végzett házimunka inkább öröm legyen, mint terhelő kötelesség.